"Scientology Avui: Noticies de la religió del Segle XXI"
15-07-2024   

La Salvació segons la religió de Scientology

El camí de Scientology cap a la salvació espiritual difereix del que segueixen les religions de la tradició judeocristiana. Això es deu en part al descobriment del Sr. Hubbard de la immortalitat del thetán i la seva qualitat d'existir a part de la ment i el cos. Aquest fet disposa els contorns de Scientology molt més propers a les tradicions orientals del pensament religiós en molts aspectes, incloent el seu concepte de la salvació. 

     Els jueus i els cristians creuen que l'ànima viu només una vegada i que a la seva mort ressuscita com cos espiritual en el cel o l'infern. Com els budistes, els hindús, inclos alguns dels primers cristians, els Cienciòlegs creuen que el thetán assumeix molts estats corporals en els seus repetits contactes amb l'univers físic. 

     Els Cienciòlegs també creuen que el thetán, i per tant l'home, es bàsicament bo. Per altra banda, els jueus i els cristians segueixen els ensenyaments de l'Antic Testament, segons les quals, l'home te dos impulsos intrínsecs – un bo i un altre dolent – que es troben en lluita constant, com la lluita còsmica entre Déu i Satanàs.

     Segons el plantejament judeocristià, la lluita de l'home consisteix en superar el costat dolent. La teologia jueva afirma que això es pot aconseguir observant els reglaments curosament elaborats de la Torah. La teologia cristiana ensenya que l'home, com a mínim, ha d'acceptar la ressurrecció de Crist en qualitat de fe. En qualsevol de les dues, la promesa de la salvació no es realitza sinó fins a la mort.

     La salvació a la religió de Scientology es molt diferent, i molt més inmediata. Seguint la tradició de certes religions orientals, Scientology ensenya que a la salvació s'arriba mitjançant l'ampliació de l'estat de conciència espiritual de l'individu. La salvació completa del thetán, el que Scientology anomena la “Llibertat Total”, s'aconsegueix mitjançant la pràctica dels serveis religiosos de Scientology.

     A mesura que l'estat de conciència espiritual de l'individu creix mitjançant la pràctica de Scientology, creix també la seva capacitat per determinar les seves pròpies respostes i solucions a la vida, l'ànima i l'eternitat, i conèixer-les amb absoluta certesa. Al final, l'individu es conscient de sí mateix com ànima, independent de la carn, i de que sobreviurá, amb la seva memòria i identitat intactes.


HAITÍ: Ajudant a metges en la Sala d’Operacions

Història contada per Josh, un Ministre Voluntari de Scientology a Haití que ho està donant tot:

Visc la meva vida amb el lema “Vull canviar el món”, tracto de viure amb aquest lema en tot el que faig. M'encanta treballar per a organitzacions no lucratives i ajudar a tantes persones com pugui.

M'acabava de traslladar de Los Angeles a Seattle feia dues setmanes quan el meu amic Yoshimi, el diumenge 17 de gener, em va trucar per dir-me que els Ministres Voluntaris necessitaven 150 persones per anar a Haití el més aviat possible. Immediatament li vaig dir que sí, vaig deixar la feina que havia de començar dos dies després i el meu apartament que just acabava de llogar, sense diners vaig solucionar el viatge de vol des de Seattle a Los Angeles. Un cop a Los Angeles vaig rebre el passaport en un dia i el dijous 21 de gener vaig embarcar cap a Haití.

Quant vaig arribar aquí estava molt entusiasmat d’ajudar a la gent y volia posar-me en acció immediatament. Vaig començar a treballar a l’hospital de la Universitat de Miami organitzant els subministres i eines emmagatzemats de forma caòtica en una carpa on tot estava sense classificar. Al principi eren molt escèptics que treballessin aquí (només van permetre la feina a la carpa a 4 Ministres Voluntaris i ens feien passar pels seus guàrdies de seguretat armats), després de dues hores de treball els hi va agradar molt la nostra feina y ens van demanar 2 ministres més. Al final del dia érem un equip de 16 Ministres Voluntaris treballant per ells....
Cienciologia en diaro catalán La Vanguardia

Entrevista en La Vanguardia a Iván Arjona:
"La Cienciología no es una secta"


El presidente de la Iglesia de Cienciología en España anuncia que abrirán una nueva sede en Barcelona

Jesús Sancho | Barcelona | 10/03/2010

La Cienciología, inscrita en el Registro de Entidades Religiosas en España desde el 2007, sigue expandiéndose. Hace poco han abierto un centro en Roma, cerca de la Ciudad del Vaticano, y otro en Bélgica. En España la Cienciología también cada vez tiene más seguidores y actualmente son unos 11.000, según sus responsables. Desde su fundación la Cienciología se ha enfrentado a numerosos litigios. En Francia está considerada una secta mientras que en Alemania como una organización financiera y no religiosa. Para Iván Arjona, el presidente de la Iglesia de Cienciología en España, es "una filosofía religiosa aplicada".

-¿La Cienciología es una secta?

-Si realmente miramos lo que significa la palabra no es más que una sección o una parte y nosotros no somos una parte sino una religión genuina y propia. La Cienciología no es una secta y la gente que lo dice es por desconocimiento.

-¿Por qué la Cienciología se ha topado con tantas trabas legales?   LEER ARTICULO COMPLETO
[veure més]
Cienciologia torna a guanyar al Tribunal Europeu

El 8 de març de 2010, es va fer ferme la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans en el cas de las associacions religioses de l'Església de Cienciologia a Surgut i Nizhnekamsk.

El passat 1 d'octubre de 2009, el Tribunal Europeu de Drets Humans va dictaminar la sentència en els casos NN 76836/01 i 32782/03 a favor de les esglésies de Cienciologia a Surgut i Nizhnekamsk.

La sentència definitiva del Tribunal Europeu va considerar una violació dels drets de les demandants per part de la Federació Russa, en particular, la violació de les disposicions de la llibertat del article 9 de la Convenció (de pensament, de conciència i de religió) a la llum de l'article 11 (llibertat de reunió i d'associació).

El tribunal va considerar que "l'estatus restringit otorgat als grups religiosos en virtut de la Llei de Religions no permet que els membres d'aquell grup disfruti efectivament del seu dret a la llibertat de religió, el que converteix aquell dret en il·lusori i més teòric que pràctic i efectiu, tal i com exigeix la Convenció”.

"Les sol·licituds de registre com a organització religiosa presentats per les demandants primera i la segona com fundadors dels seus respectius grups ... van ser denegades per referència al període insuficient de l'existència dels grups. Per últim, l'estatus restringit d'un grup religiós per el qual qualificava i en la que existía un tercer demandant, no atorgava cap benefici pràctic ni eficàç ja que aquell grup estava privat de personalitat jurídica, drets de propietat i de la capacitat jurídica per protegir els interessos dels seus membres i també va ser greument obstaculitzada en els aspectes fundamentals de les seves funcions religioses”.

El President de l'Església de Scientology a Nizhnekamsk, el Sr. Emir Ramazanov, declarà, "la sentència del Tribunal Europeu no només eleva els estàndars de protecció de la llibertat de conciència i la llibertat d'associació a un nou nivell a Rússia i a Europa, sino que també confirma que les normes europees garanteixen la protecció, fins i tot quan l'injustícia prové de les lleis nacionals".

La religió de Scientology va ser fundada per l'escriptor i filòsof L. Ronald Hubbard. Els cienciòlegs creuen que l'home es un ser espiritual inmortal i bàsicament bo, i que el potencial espiritual de l'home pot ser restaurat (es a dir, l'home pot salvar-se) dins una sola vida. La primera església es va inaugurar als Estats Units al 1954. Ara, la religió de Cienciologia té més de 8.300 esglésies, misions i grups afiliats i milions de membres a 165 països. A Rússia hi ha més de 40 esglésies i misions de Cienciologia, des de Sant Petersburg fins a Vladivostok.


[veure més]
França: Scientology guanyarà

Ivan ArjonaPer Iván Arjona, responsable nacional de l'Església de Scientology.

En aquests dies d'enrenou, la veritat és que hi ha més victòries que críticas.Por exemple, acabem d'obrir dues noves esglésies, una a Roma i una altra a Washington DC. Malgrat els individus amb interessos creats que tracten de posar a Cienciologia a l'ull de l'huracà, el cert és que aquest moviment religiós segueix creixent a una velocitat inaudita. Els fonamentalistes ens acusen del que ells fan, i així tracten d'amagar-se després de les cortines de fum generades per alguns en els mitjans de comunicació. Els mitjans de comunicació no són dolents i molt menys els periodistes, una altra cosa és qu entre ells hi hagi persones que tiren el periodisme per terra. I com passa amb massa temes, quan en un país, en una regió, en una ciutat, en un partit polític, en un moviment religiós o en qualsevol lloc et trobes algú que ho fa malament o que actua amb maldat, llavors ja "tots són dolents "i crucifica a la professió sencera, fins que MIRAS per tu mateix, parles amb alguns, i t'adones que són persones (en el cas dels periodistes) amb una vocació d'informar al ciutadà sobre el que passa, per que així pugui prendre les seves pròpies decisions.

Hi ha periodistes que informen de fets contrastats i altres que es dediquen infiltrar les seves opinions entre fets no del tot contrastats i sense contenir les dues parts de la notícia (quan aquesta té diverses parts). Per desgràcia, els que més es repeteix és als segons, i no és que jo pensi que no puguin expressar la seva opinió, sinó que han de fer-ho en el fòrum correcte i no disfressar la seva opinió de fets per fer-la arribar al públic en general com a fets ja que això podria catalogar com "manipulació".

Com cienciòlegs, he vist passar això sovint (encara passa de tant en tant), com amb aquesta sentència recórrer i recorreguda en França, de la qual tots els mitjans de comunicació s'han fet ressò, però per exemple, cap d'ells es va fer ressò quan fa com 3 setmanes el Tribunal Europeu de Drets Humans va tornar a reconèixer per segona sentència consecutiva, que l'Església de Cienciologia té els drets de qualsevol altra religió a Europa, en un cas contra Rússia. I el graciós és que tots els mitjans van rebre la notícia juntament amb l'enllaç a la sentència íntegra.

En la darrera setmana no van ser pocs periodistes espanyols que sí que van buscar i van comptar les dues parts de la notícia, encara que alguns van ometre contactar i es van dedicar a copiar i enganxar dels mitjans estrangers. Les deixo amb dos reportatges televisius que són dignes de menció, el de "Entrelínies" de TV3 (que dura 15 minuts) i el de la Notícies de la QUATRE (que dura 1 minut).

Reportatge sobre Cieniología, del Programa Entrlinies de TV3. Dura 15 minuts. Realitzat per Raquel García i Xavi Peralta.


Reportatge per a la Notícies de la QUATRE i CNN (1 minut de durada), sobre la situació jurídica de Cienciologia a Espanya. Realitzat per Miguel Manso.


[veure més]
El llenguatge d'odi i l'insult cap a la religió, no està emparat pel dret a la llibertat d'expressió.

Taula Rodona"El llenguatge d'odi i l'insult cap a la religió, no està emparat pel dret a la llibertat d'expressió" aquesta va ser una de les conclusions que van sorgir de la taula rodona que es va celebrar el passat divendres 18 de setembre sobre "Mitjans de Comunicació i Llibertat Religiosa ", que es va dur a terme a la sala d'actes de l'Església de Cienciologia a Madrid.

La taula rodona organitzada per Iván Arjona, que és responsable nacional de l'Església de Scientology a Espanya, es va dur a terme dins el marc activitats de la celebració del 29 Aniversari de Cienciologia a Espanya i Portugal. Com a moderador, va comptar amb el periodista de El País, Juan G. Bedoya (a la foto), que s'especialitza des de ja fa bastants anys en informació religiosa per l'esmentat diari. "Quan em van assignar la informació religiosa, em vaig adonar que a Espanya no es respectava la pràctica de la llibertat religiosa" argumentar Bedoya en la presentació. A col · lació de la presentació del vídeo "La Història dels Drets Humans" (que es va presentar just abans de l'inici de la Taula Rodona) Bedoya recordava que "el món dels Drets Humans és un camí sense fi ia Espanya sabem molt d'això , i l'Església de Cienciologia també sap molt d'això ".


[veure més]
L'Església de Cienciologia és reconeguda a Espanya com a 'entitat de caràcter social'

L'Església de la Cienciologia d'Espanya, amb seu a Madrid i Barcelona, ha estat reconeguda com a 'entitat de caràcter social', segons afirma aquesta organització en un comunicat, en què explica que el passat 14 de desembre va rebre una notificació de l'Agència Espanyola de l'Administració Tributària amb l'esmentat reconeixement.

El reconeixement de 'entitat de caràcter social' que acaba de rebre l'Església de Cienciologia a Espanya, afegeixen, s'atorga després d'haver complert els requisits establerts a la Llei 37/1992.

El responsable Nacional de l'Església de Cienciologia a Espanya, Iván Arjona, ha manifestat que els membres de la seva organització estan "especialment contents pel fet que les activitats cienciològiques hagin estat finalment reconegudes pel que són: activitats que ajuden a millorar la societat i per ajudar les persones a trobar el seu verdader jo".

VA ARRIBAR ALS 60

La religió de Cienciologia, fundada per L. Ronald Hubbard, va arribar a Espanya als anys 60, de la mà del seu fundador. La primera estructura jurídica es va crear el 1980 a Madrid i, un any després es va obrir una altra seu a Barcelona.

Avui dia està estesa per 165 països i té deu milions de feligresos a tot el món. Té 8.071 esglésies, missions i grups, que transmeten els ensenyaments religioses, educatives i de millora social.

D'aquesta manera, indiquen que "el seu llistat de reconeixements creix any a any", com el Tribunal Europeu de drets humans, la utilitat pública a Sud-àfrica, reconeixement a Portugal, a Espanya per l'Audiència Nacional i el Ministeri de Justícia, i en última instància a l'Argentina, per la Secretaria de Culte del Govern de l'Argentina.


[veure més]
Reportatge de TV3: Cienciologia per dins...

Entre línies - 27/10/2009
La cienciologia, reconeguda com a religió a Espanya el 2007, avança, i cada cop té més fidels a Catalunya i a Europa. Malgrat que encara hi ha persones que la consideren una secta coercitiva, en un any, se n'han creat cinc-cents centres al món, i ja en són vuit mil, un d'ells a Roma, al costat del Vaticà, i a Barcelona estan buscant una seu nova d'uns tres mil metres quadrats per fer-hi el trasllat al més aviat possible.[veure més]
Benvingut/da a la web de Noticies de l'Esglesia de Scientology a Catalunya

Scientology és una religió en el sentit més profund i tradicional, perquè s'ocupa ni més ni menys que de la rehabilitació plena de l'ésser espiritual innat de l'home-les seves capacitats, estat de consciència i la certesa de la seva pròpia immortalitat-i la seva relació amb el diví. Scientology té en comú amb moltes de les religions més antigues del món la creença que l'home se li va posar aquí per trobar la seva pròpia salvació, i que només fent-ho pot comprendre completament la seva relació amb Déu el Creador. Scientology, a més, sosté que l'home és bàsicament bo i que la seva salvació depèn de si mateix, de la seva relació amb els seus semblants i del seu assoliment de la germanor amb l'univers.

L'Església de Scientology d'Espanya està inscrit amb el n º 1304-SG / A en el Registre d'Entitats Religioses del Ministeri de Justícia.

Missió de l'Església de Scientology d'Euskadi - n º 1556-SG / A

Missió de l'Església de Scientology de València - n º 1.557-SG / A

Església de Scientology de Catalunya - n º 1558-SG / A

Missió de l'Església de Scientology de Madrid - n º 1633-SG / A

Missió de l'Església de Scientology de Llevant - n º 1687-SG / A
[veure més]
Analitza el teu futur

Fes-te una Anàlisi de Capacitat Oxford gratuït i esbrina com ets, quina és la teva capacitat i què pots esperar de la vida. Els resultats es et s'avaluaran només en persona mitjançant cita prèvia en els nostres locals. No enviem avaluacions per correu ni per email; aquesta informació és només per a tu.[veure més]
Drogues

És un fet sociològic (no una cosa que diguin les escriptures de Scientology) que els cienciòlegs avorreixen les drogues. De fet, recolzen el sistema de rehabilitació de drogues més efectiu en el món avui en dia. El secret és l'aplicació a aquest problema de principis generals de Scientology. A diferència de molts governs i grups, els cienciòlegs saben que la droga té solució, que es pot fer alguna cosa efectiu per sortir de l'infern de la droga, per treure a altres d'ell, per evitar que altres caiguin en ell.


[veure més]
L. Ronald Hubbard: l'autor més traduït de tots els temps

Només hi ha dues proves per conèixer si una vida s'ha viscut plenament", va dir certa vegada L. Ronald Hubbard; "Fem el que ens vam proposar?" I l'altra: "Es van alegrar els altres que hi hagi?".  . Com a testimoni i resposta a la primera d'aquestes preguntes s'erigeix el conjunt de l'obra que va realitzar en vida, amb més de 5.000 textos escrits i de 3.000 enregistraments de conferències sobre Dianètica i Scientology. I com evidència de la segona, hi ha desenes de milions d'individus les vides han millorat de forma evident gràcies al fet que ell va viure.

Hi ha més de tres milions de nens que poden llegir ara gràcies als seus descobriments educatius; estan els milions d'homes i dones que s'han alliberat del consum de les drogues en utilitzar els avançats mètodes de rehabilitació de L. Ronald Hubbardtambé hi ha els més de 40 milions de persones a les que ha fet efecte el seu codi moral no religiós, i hi ha els innombrables milions d'éssers que sostenen que la seva obra és la pedra angular espiritual de les seves vides.
[veure més]
Scientology i els Drets Humans

Per als scientologists els drets humans són una part consubstancial del Credo i de la pràctica de la seva religió i l'Església dóna suport a la major iniciativa privada per a la divulgació dels drets humans al món: Youth for Human Rights (Joventut pels Drets Humans), una associació de Los Angeles que en pocs anys ha divulgat els drets humans a centenars de milions de persones i la fundadora va rebre l'any passat la Medalla de la Llibertat de la International Association of Scientologists. 30 vídeos, un per cada dret reconegut en la Declaració Universal dels Drets de l'Home de les Nacions Unides, et il • lustren millor que cap paraula. Ara els hem carregat en aquesta web amb subtítols per a que puguis gaudir d'aquesta autèntica obra d'art. I també punxant en el següent enllaç, pots trobar avall de la pàgina la mateixa sèrie doblada en espanyol meridional.


[veure més]
El camí a la felicitat

Si un llegeix el que es publica, l'enormitat de dades contradictòries sobre el tema, pot arribar a preguntar: ¿existeix la felicitat? I encara més important per a nosaltres: com puc fer per aconseguir-la? Fixa't en que la pregunta correcta és "fer" i no es tracta de què has de tenir per aconseguir ser feliç.
Al senzill llibre El camí a la felicitat tens una solució pràctica per a aquest dilema. El camí a la felicitat és el primer codi moral basat en el sentit comú, no en idees preconcebudes ni imposades. No és privatiu de cap religió. No és un nou concepte del pecat, és un concepte nou sobre com ser feliç.


[veure més]2010-03-10

Cienciologia en el diario catalán La Vanguardia

Iván Arjona: "La Cienciología no es una secta"

El presidente de la Iglesia de Cienciología en España anuncia que abrirán una nueva sede en Barcelona


2010-02-08

HAITÍ: Ajudant a metges en la Sala d’Operacions

Història contada per Josh, un Ministre Voluntari de Scientology a Haití que ho està donant tot:
Visc la meva vida amb el lema “Vull canviar el món”, tracto de viure amb aquest lema en tot e ...

2009-09-23

El llenguatge d'odi i l'insult cap a la religió, no està emparat pel dret a la llibertat d'expressió.


"El llenguatge d'odi i l'insult cap a la religió, no està emparat pel dret a la llibertat d'expressió"
aquesta va ser una de les conclusions que van sorgir de la taula rodona que es va celebrar el passat divendres 18 de setem ...
2009-03-19

Interesante reportaje sobre religiones, incluida Scientology

Hacia el minuto 24 del programa aparecemos nosotros, pero mirad el vídeo de fondo que aparece al comienzo y al final del programa. ...
2008-08-10

Nueva web con noticias de Scientology

La oficina de prensa acaba de lanzar una nueva web con noticias frescas del mundo de Scientology. Es un lujo. Puedes acceder a ella en www.iglesiadescientology.es
...

Directorio
millora personal, test personalitat, programa de purificaci?, capacitat mental, llibres autoajuda, llibre autoajuda