"Scientology Avui: Noticies de la religió del Segle XXI"
15-07-2024   
   La meva Filosofía per L. Ronald Hubbard.
Si la filosofia es pot definir com una investigació de les veritats i principis de ser, o l amor, l estudi o la recerca de la saviesa, llavors L. Ronald Hubbard va merèixer el títol de "filòsof". Mai va dir res més que això. Quan les seves investigacions el van conduir al camp de la religió - les veritats i els principis de l esperit - ell va ser el primer a anunciar que ell no era un profeta ni un messies. Tot i així ell va ser el fundador de la religió de Cienciologia, i per això milions de persones el respecten a tot el món. L assaig següent ens diu molt més sobre l home, les seves motivacions i perquè ha guanyat l admiració de tants, que qualsevol comentari editorial pogués dir.

El tema de la filosofia és molt antic. La paraula significa "L amor, l estudi i la recerca de la saviesa o el coneixement de les coses i de les seves causes, ja sigui teòrica o pràcticament". Tot el que sabem de la ciència o de la religió prové de la filosofia. Està darrere i per sobre de qualsevol altre coneixement que tenim o fem servir. Durant molt de temps considerada com un tema reservat per als salons del saber i dels intel.lectuals, el tema, fins a un grau notable, se li ha negat l home del carrer. Envoltada de capes protectores impenetrables d erudició, la filosofia s ha reservat a uns quants privilegiats. El primer principi de la meva pròpia filosofia és que la saviesa està dirigida a tot aquell que vulgui aconseguir-la. És la servent tant del plebeu com del rei, i mai se l ha de contemplar amb un temor reverent.

Els erudits egoistes poques vegades perdonen a algú que tracti d enderrocar els murs del misteri i deixar que entre la gent. El modern filòsof americà Will Durant va ser relegat al munt de les deixalles pels seus col legues erudits quan va escriure un llibre popular sobre el tema, El resum de la filosofia. Així és com els insults es creuen en el camí de qualsevol que intenti fer arribar la saviesa a la gent per sobre de les objeccions del cercle íntim ". El segon principi de la meva pròpia filosofia és que aquesta es pugui aplicar. El coneixement tancat en llibres rovellats és de poca utilitat per a ningú, per tant, no té valor si no és que pugui usar-se. El tercer principi és que qualsevol coneixement filosòfic és valuós només si és cert o si funciona. Aquests tres principis són tan estranys al camp de la filosofia que jo li he donat un nom a la meva filosofia: Cienciologia. Això només vol dir "saber com saber".

Una filosofia només pot ser una ruta cap al coneixement. No és una cosa que es pugui imposar per la força. Si una persona té una ruta, podreu trobar el que és veritat per a ella. I això és Cienciologia. Coneix-te a tu mateix i la veritat et farà lliure. Per tant, en Cienciologia, no ens ocupem d accions i diferències individuals. Només ens interessa mostrar a l home com pot alliberar-se a si mateix. Per descomptat, això no és molt popular per a aquells que depenen de l esclavitud dels altres per a la seva pròpia subsistència o poder. Però passa que és l únic camí que he trobat que millora realment la vida de l individu. La supressió i l opressió són les causes bàsiques de la depressió. Si les alleujar, una persona pot aixecar el cap, recuperar-se, arribar a ser feliç amb la vida. I encara que pugui ser impopular per al esclavista, és molt popular amb la gent. A l home comú li agrada ser feliç i estar bé. Li agrada ser capaç d entendre les coses i sap que la seva ruta cap a la llibertat es troba per mitjà del coneixement.

Per tant, he tingut la humanitat trucant a la porta des de 1950. No ha importat on o en quina remot lloc visqués, des que vaig publicar per primera vegada un llibre sobre el tema, la meva vida ja no ha estat meva. M agrada ajudar els altres, i considero com el meu gran plaer en la vida veure algú alliberar-se de les ombres que enfosqueixen seus dies.

Aquestes ombres li semblen tan denses i el oprimeixen de tal manera que quan descobreix que són ombres i que pot veure a través d elles, creuar i estar de nou al sol, se sent enormement feliç. I em temo que jo em sento tan feliç com ell.

He vist molta misèria humana. De molt jove, vaig viatjar per Àsia i vaig veure l agonia i la misèria de terres superpoblades i subdesenvolupades. He vist gent desentendre i passar per sobre d homes moribunds als carrers. He vist nens que eren poc menys que ossos i parracs. I enmig d aquesta pobresa i degradació trobar llocs sagrats on la saviesa era enorme, però on s amagava amb cura i es donava a conèixer només com a superstició. Posteriorment, a les universitats occidentals, he vist l home obsessionat amb la materialitat i amb tota la seva astúcia, l he vist amagar la poca saviesa que realment tenia en aules sinistres, i fer-la inaccessible per a l home comú i menys privilegiat. He passat a través d una guerra terrible i no he vist una sola paraula de decència o humanitat que mitigar el seu terror i el seu dolor.

Doncs no conec cap home que tingui monopoli algun sobre la saviesa d aquest univers. Aquesta pertany a aquells que poden usar-la per ajudar-se a si mateixos i als altres. Si es coneguessin i es comprenguessin les coses una mica millor, tots portaríem vides més feliços. I hi ha un camí per conèixer-les i hi ha un camí cap a la llibertat. Els més antics ha de donar pas al nou. La falsedat ha de ser desemmascarada per la veritat. I la veritat, encara que combatuda, al final sempre preval. L. RONALD HUBBARD
[volver arriba]  
Directorio
millora personal, test personalitat, programa de purificaci?, capacitat mental, llibres autoajuda, llibre autoajuda